2. Αν η συνάρτηση ζήτησης ενός αγαθού είναι \[ Q_D = \frac {50} {P} \] τότε κάθε αύξηση της προσφοράς του θα έχει ως αποτέλεσμα να: 4. Η αύξηση της προσφοράς ενός αγαθού με σταθερή τη ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα: 7. Το κατά κεφαλήν πραγματικό Α.Ε.Π. είναι: 9. Στην αγορά ενός κανονικού αγαθού που βρίσκεται σε ισορροπία έχουμε τις παρακάτω μεταβολές: i) μείωση του εισοδήματος των καταναλωτών. ii) βελτίωση της τεχνολογίας παραγωγής. Από την ταυτόχρονη αυτή μεταβολή προκύπτει: 12. Όταν η ζήτηση ενός αγαθού είναι ανελαστική, τότε: 19. Οι αγορές αγαθών Α και Β, τα οποία είναι μεταξύ τους υποκατάστατα, βρίσκονται σε ισορροπία. Μια μείωση των τιμών συντελεστών παραγωγής που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του αγαθού Α (¨ceteris paribus¨), θα έχει ως αποτέλεσμα: 23. Η συνολική δαπάνη των καταναλωτών για ένα αγαθό μειώνεται, όταν η τιμή: 29. Οι αγορές τριών αγαθών Χ,Ψ και Ω βρίσκονται σε ισορροπία. Το αγαθό Ψ είναι υποκατάστατο του αγαθού Χ και συμπληρωματικό του αγαθού Ω. Αν χειροτερεύσει η τεχνολογία παραγωγής του αγαθού Ω τότε: 33. Η βελτίωση της τεχνολογίας παραγωγής ενός αγαθού μετατοπίζει: 34. Αν το κόστος ευκαιρίας του Ψ σε όρους του Χ είναι 2 αυτό σημαίνει: 38. Το πραγματικό Α.Ε.Π. μετρά: 39. Το κόστος ευκαιρίας ενός αγαθού \[ Ζ \] σε όρους του αγαθού \[ Κ \] είναι: 40. Αν μειωθούν οι δαπάνες για τα καύσιμα που χρησιμοποιεί μια επιχείρηση για την παραγωγή του προϊόντος της, τότε: